ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ..

Με αφορμή τις ορκωμοσίες των ναζιστών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτές τις τελευταίες μέρες σε διάφορα σημεία της χώρας, η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της ξαναμπαίνει με επιτακτικό τρόπο στο προσκήνιο για τις δυνάμεις του κινήματος. Άλλωστε σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αποτέλεσε τομή για τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, αφού οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν πίεσαν την κυβέρνηση να κάνει το στοιχειώδες, διώκοντας ποινικά την Χ.Α για την εγκληματική και δολοφονική της δράση. Οι διώξεις αυτές έφεραν στην επιφάνεια στοιχεία που όλη η κοινωνία γνώριζε αλλά δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας λόγω των σχέσεων της Χ.Α και της κάλυψής της από την αστυνομία και την κυβέρνηση, όπως πογκρόμ και δολοφονίες μεταναστών κι επιθέσεις σε αγωνιστές του αντιφασιστικού κι ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Ωστόσο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου δυστυχώς ανέδειξε και τη δυναμική και πολύ περισσότερο το έρεισμα που έχει αποκτήσει η Χ.Α στο Κερατσίνι και στις περισσότερες λαϊκές συνοικίες του Πειραιά και της Αθήνας, κάτι που πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τις δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος.
Είναι γεγονός ότι στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μέσω της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, διαμορφώνεται ευνοϊκό έδαφος για του φασίστες της Χ.Α, που παρουσιαζόμενοι ως μία αντισυστημική δύναμη στρέφουν τον κόσμο ενάντια στους μετανάστες εντείνοντας τη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού και του ατομικού δρόμου που ούτως ή άλλως καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία ως μόνη <<σανίδα σωτηρίας>> στη φτώχεια και την ανεργία. Στην πραγματικότητα είναι μια βαθειά συστημική δύναμη, με διαπλοκή με την αστική τάξη και τους παραδοσιακούς της πολιτικούς εκφραστές όπως η Ν.Δ(υπόθεση Μπαλτάκος κτλ) που ψηφίζει για τη φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στη βουλή κι αξιοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο από το ίδιο το σύστημα για να μετατοπίσει την πολιτική συζήτηση όλο και πιο δεξιά και να καταστείλει οποιονδήποτε αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί. Ιστορικά αυτός ήταν ο ρόλος των φασιστών κι η σχέση τους με το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, άλλωστε ο φασισμός είναι ο πιο γυμνός και πιο θρασύς καπιταλισμός έγραφε ο ΜΠΡΕΧΤ. Αυτό ακριβώς πρέπει να αναδείξουμε, ότι οι μπράβοι κι οι δολοφόνοι της Χ.Α δεν είναι τίποτα άλλο παρά θιασώτες ενός συστήματος που βουλιάζει μέσα στη δομική του κρίση, που προσπαθούν να επωφεληθούν από τα κενά εκπροσώπησης που δημιουργούνται με την πτώση του δικομματισμού, όπως τον γνωρίσαμε, είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι διαχρονικοί προδότες του τόπου που όταν οι κομμουνιστές πολεμούσαν τους ναζί αυτοί ήταν συνεργάτες τους.
Είναι αναγκαίο η αριστερά και με αναβαθμισμένο τρόπο οι αντικαπιταλιστικές και πιο ριζοσπαστικές της δυνάμεις να σηκώσουν το γάντι απέναντι στη φασιστική απειλή και να οξύνουν τον αγώνα ενάντια στους φασίστες της Χ.Α τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο του δρόμου. Η αντιφασιστική πάλη, παρά την αυτοτέλεια που αντικειμενικά ως ένα βαθμό την διακρίνει, δε μπορεί να είναι ξεκομμένη από το γενικότερο αγώνα του λαικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, ενάντια τελικά στο ίδιο το σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό και το φασισμό. Ιδιαίτερο ρόλο στη μάχη αυτή καλείται να παίξει κι η νεολαία, στην οποία η γείωση της Χ.Α είναι ανησυχητική. Ειδικά για τη σπουδάζουσα νεολαία ως το πιο οργανωμένο και πιο πρωτοπόρο κομμάτι των νέων, η κουβέντα για τη Χ.Α και την αντιμετώπισή της οφείλει να ιεραρχείται ψηλά. Είναι στοίχημα φέτος που η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με υψηλές κινηματικές ταχύτητες λόγω των εξαγγελιών του υπουργείου περί διαγραφών και συγκρότηση των οργανισμών, η αντιφασιστική πάλη να απασχολήσει τις διεργασίες των δυνάμεων της αριστεράς και του κινήματος εντός των σχολών αναδεικνύοντας και το ρόλο της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ως την παράταξη που παρέχει πολιτική στέγη σε χρυσαυγήτες φοιτητές σε πολλά πανεπιστήμια πανελλαδικά. Για εμάς είναι πιο αναγκαίο παρά ποτέ αλλά και ζητούμενο παράλληλα να μπορέσει να συναντηθεί πολιτικά και κινηματικά όλο το ρεύμα αμφισβήτησης κι ανατροπής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης με το αντιφασιστικό κίνημα που θα εμφανιστεί δυναμικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Φύσσα.

Ως contra legem EAAK θεωρούμε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, ως πεδίο συνάντησης κάθε ριζοσπαστικής φωνής του συλλόγου, κάθε ανένταχτου αγωνιστή κι οργανωμένης συλλογικότητας που καλούμε στον αγώνα αυτό. Γιατί η γενιά μας που δε χωράει στα σχέδιά τους, που το μέλλον μας είναι η φτώχεια, η ανεργία κι η μετανάστευση πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση πλάι στο εργατικό κι ευρύτερα λαϊκό κίνημα. Για ένα Σεπτέμβρη..
ΑΝΤΙ-αναδιαρθρωτικό απέναντι στις διαγραφές και συνολικά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση
ΑΝΤΙ-κυβερνητικό
ΑΝΤΙ-ΕΕ • ΑΝΤΙ-φασιστικό •
ΑΝΤΙ-στοιχο των αναγκών, των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων μας.

CONTRA LEGEM _E.A.A.K.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s